|
:-) jestem Klaudia mam 18 lat, i chciałabym się z wami zapoznać.. Zanim postanowiłam się zarejestrować, przeczytałam wszystkie możliwe wątki. Jestem ''chora'', jak większość z was ''na rosyjski'' :P Chciałabym abyście pomogli mi w podjęciu chyba najważniejszej decyzji w życiu. Idąc do pierwszej klasy liceum sugerowałam się właśnie tym językiem, wylądowałam w podrzędnej szkole, ale wcale tego nie żałuje. Na pierwszej lekcji kiedy moja fantastyczna pani profesor, mówiła całe 45 min. tylko po rosyjsku. Przyznam się szczerze, że miałam łzy w oczach. Od razu wiedziałam, z czym będę wiązała przyszłość. Teraz jestem w połowie klasie II a moja fascynacja z dnia nadzień jest coraz większa. Mam kilka pytań, i liczę że ktoś z was znajdzie chwilkę aby mi pomóc:) Pierwszym pytaniem będzie UMK w Toruniu, czy UAM w Poznaniu? Jakieś opinie?! (jaki próg, ogólnie wszystko :P).. Rozszerzona? czy podstawa? Lepiej zdać podstawę z dużą ilością pkt, czy a nuż noga się poślizgnie i z mniejszą ilością rozszerzenie? Jaką książka pisana językiem rosyjskim jest najlepsza, jako lektura w wolnym czasie :)?
Pozdrawiam, i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi :)
_________________ Klaudia
|